17 квітня 2016 р.

Весна. Оріль. Ліс.

Сьогодні "Лісові Коти" мандрували за селищем Обухівка, що славне своїми сосновими лісами та чистою Оріллю. Назв цієї річки є багато: Орель, Єрель, Угол. За велике різноманіття тваринного світу у воді та по берегах історик Дмитро Яворницький називав її «молочною рікою з медовими берегами». Хоч у  ХХ столітті було прорите нове русло, та досі Оріль несе свої чисті води до Дніпра.  Існує й легенда про походження річки:

Жив колись на Рящанській горі Змій, який щороку забирав у неволю найкращу дівчину з навколишніх сіл. Одного року в тих краях поселилась родина, в якій було три сини-ковалі та красуня донька. Прийшла черга і красуні йти до Змія. Не погодились з цим брати і вирішили боротися зі Змієм. Викували собі брати по важкому мечу і розпочали битву зі Змієм. Сили були не рівними, але любов до сестри надихала братів все сильніше й сильніше. Юнаки виграли битву. Знесилений Змій захотів пити і почвалав напитися до Дніпра. Брати запрягли змія в плуг і проорали за ним глибоку борозну. Визволені з полону дівчата заплакали від радощів і наповнили борозну численими дівочими слізьми. З тих пір і несе Оріль до Дніпра чисту як дівоча сльоза воду.

А "Лісові Коти" відвідали майстер-клас з випікання в казані мандрівного хліба й будівництва бездимного індіанського вогню "Дакота" і зіграли зі "Скіфами" в теренову гру.

 Поділ на команди
 Команда "ромбиків" планує стратегію гри
 "Дакота"
 Перший хлібець
 Хлопці готують